Terapia prin radiații

Terapia prin radiații

TURCare oncologie vă aduce în atenție procedura PET – CT – radiațiile se efectuează cu radioterapie tridimensională conformă și cu intensitate ajustată. Aceste dispozitive sunt de ultimă generație și permit celulelor canceroase să fie distruse, reducând astfel șansele de recurență la cele mai mici. În același timp dispozitivul are capacitatea de a efectua iradierea întregului corp (în special în transplantul de măduvă osoasă). În secțiunea privind terapia prin radiații, PET – CT este utilizat ca un ghid pentru tratamentul pacienților cu cancer, iar posibilitatea de a pierde celulele tumorale este eliminată. Prin această metodă, se detectează chiar și cele mai mici celule tumorale care conțin țesuturi, iar tumora este pe deplin vizată și inclusă în domeniul radioterapiei. Acest lucru crește în cele din urmă rata de control și durata de viață a pacientului.

PET – CT are un rol foarte important în diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului. PET-CT oferă imagistică la nivel metabolic și molecular pentru întregul corp, permițând chiar diagnosticarea unor zone canceroase cu dimensiuni milimetrice.

Este o metodă în care sunt înregistrate imagini tridimensionale ale aportului de sânge, metabolismului și vitalității țesuturilor.

Cele mai frecvente utilizări ale PET – CT sunt bolile oncologice; de la diagnosticul inițial al cancerului până la stadializarea acestuia, determinarea prevalenței, evaluarea răspunsului la tratament, determinarea densității celulelor canceroase vii și așa mai departe.

Utilizări principale ale PET – CT:

  • Diagnosticarea foarte timpurie a cancerului și analiza etapelor acestuia;
  • Determinarea dacă tratamentul care urmează să fie aplicat este benefic;
  • Cel mai eficient tratament al zonei canceroase;
  • Reducerea efectelor secundare în timpul tratamentului;
  • Monitorizarea recurenței zonei tratate și monitorizarea pacientului pentru chimioterapie inutilă;
  • La pacienții cu probleme cardiologice, determinarea viabilității musculare cardiace după infarct;
  • Determinarea operației pentru pacienții cărora li se administrează stent;
  • Determinarea priorității chirurgicale a pacienților cu epilepsie;
  • Diagnosticul precoce al bolii Alzheimer.
Română