Operatie Hernie

Operatie Hernie

Operația de reparare a herniei ombilicale este o procedură care stabilește hernia ombilicală. O hernie ombilicală este o bulă sau pungă care se formează în abdomen. Acest tip de deformare apare atunci când o secțiune a intestinului împinge printr-un punct slab în mușchii abdominali, în apropierea buricului. Se poate dezvolta la copii și la adulti.
Herniile ombilicale sunt destul de frecvente printre sugari. Cablul ombilical trece printr-o deschidere în mușchii abdominali ai bebelușului în timpul sarcinii.
Operatia se închide de obicei, imediat după naștere. Dacă nu, se poate dezvolta un punct slab în peretele abdominal al bebelușului. Acest lucru îi face mai sensibili la o hernie ombilicală.
Herniile ombilicale la nou-născuți se vor vindeca aproape întotdeauna fără intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o intervenție chirurgicală dacă:
– hernia nu a dispărut până la vârsta de 3 sau 4 ani
– hernia provoacă dureri sau flux sanguin restrâns
Herniile ombilicale la adulți pot să apară ca urmare a:
– lichid în cavitatea abdominală
– chirurgie abdominala anterioara
– Peritonita
Acestea sunt cele mai frecvente în rândul adulților supraponderali și al femeilor gravide recent. Femeile care au avut sarcini multiple au un risc și mai mare de hernie ombilicală.
Herniile ombilicale la adulți nu prea dispar pe cont propriu. De obicei, acestea cresc în timp și necesită deseori reparații chirurgicale.

Alte servicii:

Română