Dietele in perioada sarcinii

Dietele in perioada sarcinii

Ceea ce o femeie mănâncă și bea în timpul sarcinii este sursa principală de hrană a copilului. Deci, o mama trebuie sa aleaga o varietate de alimente si bauturi sanatoase pentru a-i oferi bebelusului nutrientii importanti de care are nevoie pentru crestere si dezvoltare.

Femeia gravidă are nevoie de mai mult calciu, acid folic, fier și proteine ​​decât o femeie care nu este insarcinata.
Acidul folic:  se găsește în alimente, face parte din categoria vitaminelor B, care este esențială pentru a ajuta la prevenirea malformațiilor congenitale ale creierului și coloanei vertebrale a bebelușului, cunoscut sub numele de defecte de tub neural.
Calciul este un mineral folosit pentru a construi oasele și dinții copilului. Dacă o femeie gravidă nu consumă suficient calciu, mineralul va fi extras din depozitele oaselor mamei și dat copilului pentru a satisface cerințele suplimentare de sarcină.
Fier: femeile gravide au nevoie de 27 de miligrame de fier pe zi, ceea ce este dublul cantității necesare normale.
Proteine: este nevoie de asimilare cantitativa majora in timpul sarcinii
Fructe și legume: femeile gravide trebuie să se concentreze asupra fructelor și legumelor, în special în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru.

Cerealele integrale reprezintă o sursă importantă de energie în dietă și furnizează, de asemenea, fibre, fier și vitamine B. Cel puțin jumătate din alegerile de carbohidrați ale unei femei însărcinate în fiecare zi trebuie să provină din cereale integrale, cum ar fi fulgi de ovăz, paste întregi de grâu sau pâine și orez brun.

Alimente cu cantitate limitata
Cofeina: Consumarea a mai puțin de 200 mg de cofeină pe zi, care este cantitatea care se găsește într-o ceașcă de cafea, este în general considerată sigură în timpul sarcinii; consumul moderat de cofeină nu pare să contribuie la avortul spontan sau nașterea prematură.
Alimente de evitat
Alcool: Evitați alcoolul în timpul sarcinii, poate trece direct la copil prin cordonul ombilical. Utilizarea greoaie a alcoolului în timpul sarcinii a fost legată de tulburările fetale ale spectrului de alcool, un grup de afecțiuni care pot include probleme fizice, precum și dificultăți de învățare și comportament la copii.
Pește cu un nivel ridicat de mercur: fructele de mare, cum ar fi peștele-spadă, rechinul, reciful macrou și tilefish. Mercurul de metil este o substanță chimică toxică care poate trece prin placentă și poate fi dăunătoare creierului, rinichilor și sistemului nervos dezvoltat de copilul nenăscut.
Alimente nepasteurizate: femeile gravide sunt expuse riscului de a se îmbolnăvi de două tipuri diferite de intoxicații alimentare: listerioza cauzată de bacteria Listeria și toxoplasmoza, o infecție provocată de un parazit.

Alte servicii:

Română