Ambliopie

Ambliopie

Dacă un ochi nu poate efectua o acuitate vizuală adecvată, acest lucru se datorează ambliopiei sau folosind un termenul comun "Ochi leneș" . Această boală infantilă poate fi moștenită, necesitând un examen și un tratament urgent la copii, deoarece copiii sunt expuși riscului. Verificarea promptă a ochilor nu trebuie ignorată. MOTIVELE AMBLIOPIEI Strabismul este cel mai frecvent motiv al acestei boli. De obicei afectează numai un singur ochi. Dacă unul dintre ochi nu reușește să vadă corect, ochiul sănătos va fi împins să vadă automat. Strabismnul reprezintă deviația ochilor. Erorile refractare: dacă unul dintre ochi are o viziune neclară, care ar fi putut să apară din cauza unor tulburări de refracție, acest ochi înseamnă că și-a terminat dezvoltarea. Acest tip de ambliopie este cel mai greu de diagnosticat din cauza lipsei de semne vizibile. Prin urmare, toți copiii cu sau fără plângeri trebuie examinați pentru a evita orice risc de ambliopie sub vârsta de 4 ani. Cataracta poate fi un alt motiv pentru sugari. De asemenea, este foarte ușor să fii diagnosticat cu ajutorul un examen de bază, intrucât pediatrul observă cataractă în examenul pediatric, iar bebelușul trebuie să fie operaț, deoarece, în caz contrar, se va declanșa ambliopia foarte rapid. DIAGNOSTICAREA Poate fi foarte dificil să se diagnosticheze orice semn de ambliopie la copii cu vârste cuprinse între 3,5 și 4 ani. Pediatrul examinează manual fiecare ochi, cu celălalt ochi închis. Reacțiile fiecărui ochi sunt evaluate de către medic pentru a găsi ambliopia. De asemenea, fiecare ochi este examinat imediat după ce pupila a crescut, iar capacitatea să de refracție este evaluată. Fiecare ochi, de asemenea, trebuie examinat îndeaproape pentru a căuta orice semn de nealiniere sau tulburare. Cel mai important punct al examenului este de a verifică dacă un ochi are o eroare de refracție mult mai mare decât celălalt ochi. TRATAMENT Cea mai obișnuită modalitate de tratament este de a forța copilul să folosească ochiul afectat prin acoperirea ochiului sănătos pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este un tratament lung și enervant pentru copil, așa că o să încerce să-și descopere ochiul, fără acordul nostru. Este, de asemenea, necesar să faceți acest lucru înainte de intervenția medicală. În această perioadă, părinții ar trebui să fie foarte răbdători, toleranți și susținători, explicându-le copiilor importantă de a-și ține acoperit un ochi.

Ambliopie

icon

AMBILOPIE

center

Ambliopie

Dacă un ochi nu poate efectua o acuitate vizuală adecvată, acest lucru se datorează ambliopiei sau folosind termenul comun „Ochi leneș” . Această boală infantilă poate fi moștenită, necesitând un examen și un tratament urgent la copii, deoarece copiii sunt expuși riscului. Verificarea promptă a ochilor nu trebuie ignorată.

MOTIVELE AMBLIOPIEI
Strabismul este cel mai frecvent motiv al acestei boli. De obicei afectează numai un singur ochi. Dacă unul dintre ochi nu reușește să vadă corect, ochiul sănătos va fi împins să vadă automat. Strabismnul reprezintă deviația ochilor.

Erorile refractare: dacă unul dintre ochi are o viziune neclară, care ar fi putut să apară din cauza unor tulburări de refracție, acest ochi înseamnă că și-a terminat dezvoltarea. Acest tip de ambliopie este cel mai greu de diagnosticat din cauza lipsei de semne vizibile. Prin urmare, toți copiii cu sau fără plângeri trebuie examinați pentru a evita orice risc de ambliopie sub vârsta de 4 ani.

Cataracta poate fi un alt motiv pentru sugari. De asemenea, este foarte ușor să fii diagnosticat cu ajutorul un examen de bază, intrucât pediatrul observă cataractă în examenul pediatric, iar bebelușul trebuie să fie operaț, deoarece, în caz contrar, se va declanșa ambliopia foarte rapid.

DIAGNOSTICAREA
Poate fi foarte dificil să se diagnosticheze orice semn de ambliopie la copii cu vârste cuprinse între 3,5 și 4 ani. Pediatrul examinează manual fiecare ochi, cu celălalt ochi închis. Reacțiile fiecărui ochi sunt evaluate de către medic pentru a găsi ambliopia. De asemenea, fiecare ochi este examinat imediat după ce pupila a crescut, iar capacitatea sa de refracție este evaluată. Fiecare ochi, de asemenea, trebuie examinat îndeaproape pentru a căuta orice semn de nealiniere sau tulburare. Cel mai important punct al examenului este de a verifica dacă un ochi are o eroare de refracție mult mai mare decât celălalt ochi.

TRATAMENT
Cea mai obișnuită modalitate de tratament este de a forța copilul să folosească ochiul afectat prin acoperirea ochiului sănătos pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este un tratament lung și enervant pentru copil, așa că o să încerce să-și descopere ochiul, fără acordul nostru. Este, de asemenea, necesar să faceți acest lucru înainte de intervenția medicală. În această perioadă, părinții ar trebui să fie foarte răbdători, toleranți și susținători, explicându-le copiilor importantă de a-și ține acoperit un ochi.

no-repeat;center top;;

auto

Alte servicii:

Română